Kortens

Matkort

Jämför matkort och välj det kort som passar dig.
Ta del av bonusar, rabatter och andra förmåner
som kommer med matkortet.

Matkort - Allt om kreditkort för mat

Med ett Matkort kan du ta del av olika förmåner, allt från bonusar, erbjudanden och rabatter till försäkringar. Flertalet matkort kommer även med en kredit som du kan välja att nyttja. Matinköp är något som görs regelbundet en eller flera gånger i månaden. Genom att använda ett matkort som ger dig förmåner går det att över tid spara en hel del pengar och få ut mer när du handlar.

5/5

Komplett Bank Mastercard

Effektiv ränta
23,63 %

Ränta
21,40 %

Räntefria dagar
Upp till 50 dagar

Årsavgift
0kr

Högsta kredit
50 000 kr

Korttyp
Mastercard

Vilka fördelar finns med matkort

Det finns kreditkort och medlemskort som är extra bra för dig att använda när du handlar matvaror eller gör andra slags inköp. Den här typen av kort kallas ofta för matkort och kan ge dig allt från rabatter och extrapriser till erbjudanden. Du kan även samla bonus samtidigt som du använder ditt kreditkort. Med matkortet följer det ofta med en eller flera försäkringar som är anpassade och bra för dig som konsument. Att ha ett matkort ger ofta tillbaka en hel del till dig som användare och det lönar sig i längden. 

 

Matkort med kredit

Det är i första hand de stora matvarukedjorna som erbjuder matkort med kredit till sina kunder, i många fall är matkortet även som ett medlemskort som öppnar upp ännu fler förmåner för dig som kund. Eftersom de flesta matkort ges ut av den specifika matvarukedjan innebär det att du får de bästa bonusarna och rabatterna när du använder kortet i deras butiker. Endel kreditkort ger enbart förmåner när du handlar i de butiker som ägs av kortutgivaren, men de finns även kreditkort som ger dig bonus när du gör köp i andra butiker också. Överlag har de flesta kreditkort för mat ofta en låg årsavgift, och vissa matkort  har inte någon årsavgift alls. De försäkringar som du får med ditt kreditkort med mat är ofta förmånliga och bra för dig som användare. 

 

Matkort med försäkringar

Med matkort följer det ofta med en eller flera försäkringar. De försäkringar som du får med ditt kreditkort med mat är ofta förmånliga och bra för dig som användare. I försäkringen ingår vanligtvis skydd när du exempelvis reser eller hyr bil. Den hjälper bland annat dig om dina väskor skulle komma bort och du kan då få ersättning för borttappat bagage. Om hyrbilen skadas under hyrestiden kan försäkringen som kommer med kreditkortet i många fall täcka hela självrisken på fordonet. Kreditkortets försäkringar och förmåner är olika beroende kort.

 

 

Vilket är det bästa matkortet?

Det bästa matkortet finns där ute och väntar på att bli hittad av dig, vilket som är det bästa kreditkortet för mat är individuellt och av den anledningen är det svårt att säga vilket matkort som är bäst. Men det finns flera olika kreditkort för mat som är värda att titta närmare på och vi har samlat några av de kreditkorten på den här sidan. 

Välja matkort efter matvarukedja

När du ska välja ett kreditkort för mat finns det flera saker som det är bra att utgå ifrån. Om du har en matbutik som du gärna väljer att gå till framför andra, kan du kolla vad de erbjuder för matkort.  Matkort är i de flesta fall bundna till den matvarukedja som är utgivare av kreditkortet. Det gör att kortet har som mest förmåner när du använder kreditkortet i samband med att du gör köp i någon av kedjans egna matbutiker. Det finns såklart undantag och flera kreditkort som kan ge dig förmåner och bonus när du använder kortet i andra sammanhang. Vad som gäller beror på vilket kort det är och på kortets användarvillkor.

Matkort med eller utan årsavgift

Det finns även matkort med eller utan årsavgift, fördelen med framförallt matkort är att de generellt sett har mycket lägre årsavgifter en andra typer av kreditkort på marknaden men kan ha förmåner i samma nivå som ett kreditkort med en högre avgift. Förutom bonus, erbjudanden och försäkringar kan du med ett matkort även undkomma tråkiga avgifter som uttagsavgifter och valutaväxlingsavgifter när du är utomlands. Det kan spara dig en hel del pengar när du befinner dig på resande fot och är utomlands eftersom du slipper betala dyra avgifter när du handlar eller tar ut pengar.

Matkort ger fördelar och förmåner

Det finns många fördelar med ett kreditkort för mat, eftersom mat är något som vi köper regelbundet och kontinuerligt och du kan samla bonus varje gång du betalar med ditt kreditkort är det lätt ofta lätt att samla bonus. Den bonus som du samlat ihop kan du använda för att köpa andra produkter för, en del kreditkort har även cashback där du kan få tillbaka direkta pengar som betalas ut på ditt kort. För att kunna få ut så mycket som möjligt och maxa ett matkort måste du fråga dig själv vad du vill ha ut av just ditt kreditkort och ta ett beslut utifrån dig själv. Utgå från dig själv när du ska välja ett kreditkort för mat och välj kort utifrån vart du vanligtvis väljer att handla din mat, vilka försäkringar du föredrar, hur du vill dra nytta av och använda din samlade bonus osv. Du kommer att hitta det bästa kreditkortet för dig.

Matkort med bonus

Kreditkort för mat eller matkort som de också kallas har bonus och det är en central och viktig del av kortets förmåner och som du kan ta del av när du använder ditt kreditkort. De olika kreditkorten för mat har sitt eget bonusprogram, varje gång du använder ditt kreditkort och du handlar mat i någon av de butiker som tillhör matvarukedjan som har gett ut kreditkortet som du använder får du bonus. Det är vanligt att bonusen för matkort är omkring 1-2% av det belopp som du handlar för. 

Bonus, cashback och bonusprogram för matkort

Eftersom matinköp är något som ofta sker flera gånger under en månad och med jämna mellanrum under året är kan du samla bonus kontinuerligt. Tack vara en bra bonus och att köp sker ofta har du stora möjligheter att samla ihop bra med bonus med ditt kreditkort. Den bonus som du får ihop kan du därefter använda på olika sätt, det beror på er bonusprogram som kreditgivaren har. Endel kreditkortsutgivare låter dig använda din bonus för att köpa produkter och rabatterade produkter till ett bra pris. Med andra kreditkort kan du få cashback, alltså få riktiga pengar på ditt konto.   

Matkort extra fördelaktigt för studenter

Det finns kreditkort för mat med årsavgift och de utan någon årsavgift, är du student har du i flera fall möjlighet att få årsavgiften rabatterad så att du alltså inte behöver betala något för att ha ett kreditkort för mat. Endel kort ger utöver det även dubbelt så hög bonus för dig som student. Eftersom studentlivet kan vara något knapert är det välkommet, är du student är det förmånligt och smart att använda ett matkort eftersom det ofta inte korsat dig något och du kan ta del av många bra fördelar och förmåner när du handlar matvaror.

Rabatter för matkort

När du har ett kreditkort för matköp, ett så kallat matkort har du möjlighet att ta del av erbjudanden och medlemsrabatter. I och med att du vanligen får direkt medlemskap genom att ha ett kreditkort hos butikskedjan kan du alltid ta del av bra erbjudanden på ett enkelt sätt. Du slipper bära runt på ett separat medlemskort, komma ihåg rabattkuponger, eller om det var tre för två. När du betalar med ditt kreditkort dras rabatter och erbjudanden automatisk av på priset och du behöver inte göra något extra för att ta del av förmånerna.

matkort är kreditkort med bonus och rabatter på mat

Matkort - Prisvärt kreditkort med låg avgift

matkort är kreditkort med bonus och rabatter

Kreditkort för mat har överlag en låg årsavgift och det är bra för dig som inte vill betala så mycket för ett kreditkort. Om du är student och pluggar erbjuder flera kreditgivare helt kostnadsfria kort som underlättar och är ännu mer förmånligt för dig som student. Det kan kännas tråkigt att betala årsavgift för att använda ett kreditkort, men tänk på att ett kreditkort ger mycket fler förmåner än om du skulle vara utan. Använder du ditt kort när du handlar mat eller gör andra inköp kommer du att tjäna in årsavgiften och utöver det kunna ta del av fler förmåner som sparar dig pengar. 

Matkort med reseförsäkring

Reseförsäkring är en förmån som du får när du använder ditt matkort och som är användbart när du reser utomlands eller gör andra aktiviteter som att exempelvis hyra bil. Det kan uppstå oförutsedda händelser när du reser, allt från borttappat bagage till att planet ställs in eller blir försenat, det kan också hända saker som att du eller någon i din familj blir sjuk och du tvingas ställa in din resa. Ofta ingår försäkringar med ditt kreditkort som täcker sådana här typer av händelser, det gör att du kan känna en extra trygghet inför och medans du reser. När du reser utomlands och gör inköp i en annan valuta tillkommer det vanligtvis valutaväxlingsavgift när du handlar, det är en avgift som oftast inte syns på kvittot eller ditt bankkonto men som ändå dras. Flertalet kreditkort för mat har valt att plocka bort valutaväxlingsavgifter och det innebär att du slipper den kostnaden. Det finns även kreditkort som utöver det även har plockat bort uttagsavgift på sina kort, det kan spara din mycket pengar när du tar ut kontanter i bankomater utomlands. 

matkort är kreditkort med försäkring

Så väljer du matkort

Ett kreditkort för mat som många gånger benämns som matkort är förmånligt och kan bidra med positiva saker till din vardag. Matkortet fungerar ofta som både medlemskap och kreditkort hos den matvarukedja som gett ut kreditkortet. Tack vare rabatter och erbjudanden har du möjlighet att göra klipp när du handlar mat, i och med att matbutiken ofta erbjuder dig som medlemskund bra priser. Du kan även samla bonus med ditt kreditkort, bonusen kan du sedan använda i exempelvis en webbshop eller byta mot erbjudanden på andra sätt. Kreditkort med bonus ger tillbaka till dig som användare. Det finns även kreditkort där du kan få cashback, alltså få tillbaka en viss procent av det du handlar med kortet i pengar.  Matkort har ofta en låg årsavgift, eller är helt gratis. Kreditkort för mat är förmånliga vid inköp av mat men är också oväntat bra som resekort. Korten har nämligen bra reseförsäkringar och har ofta inte några uttagsavgifter eller valutaväxlingsavgifter.

Kortens
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0