Kortens

Collector Bank

Collector Bank har kreditkorten Easyliving och Easycard.

Collector Bank - Easyliving och Easycard kreditkort

Collectors kreditkort Easyliving och Easycard är två kreditkort som kommer med flertalet förmåner för dig som användare. Kreditkortet Easyliving fokuserar på att vara extra förmånlig för resenären och är ett kort med bra reseförsäkring och utan valutapåslag. Easyliving är ett extra kraftfullt kreditkort när det kommer reseförmåner och anses vara ett av de mest framträdande kreditkorten att använda vid resor jämfört med andra kort på marknaden. Easycard är anpassat för att vara ett kreditkort som du kan använda i vardagen, det passar bra som ett allround kort då du kan använda detta kreditkort på många ställen och få flertalet förmåner tillbaka. Collectors kreditkort har mycket att erbjuda dig som användare, om det så är i vardagen eller på resan som du vill använda ditt kreditkort.

4/5

Collector Bank Easyliving Kreditkort

Collector bank Easyliving kreditkort är ett kort som är lika bra att ha med på resan som i vardagen. Kreditkortet har en kredit på 100 000 kronor och kommer med 56 räntefria dagar. Därefter 13.95 % i ränta och 13.95 % effektiv ränta. Med Collector bank Easyliving har du möjlighet till bonus och cashback, samt ta del av erbjudanden. Kreditkortet kommer med flera bra försäkringar, en reseförsäkring som ger dig extra trygghet när du reser. Det ingår även en heltäckande allriskförsäkring som kan ge ersättning vid skada på hemelektronik samt förlängd garanti. Evenemangsskydd och försäkring vid internetköp är ytterligare två försäkringar som kommer med kortet och som gör det extra tryggt att handla.

4/5

Collector Bank Easycard kreditkort

Collector bank Easycard är ett kreditkort som vanligtvis är lätt att få och kan vara ett alternativ för dig som har svårt att få andra kreditkort. Kortet kommer med en kredit på 30 000 kronor och har 56 räntefria dagar. Därefter ränta med 19.00 %  och 21.53 % i effektiv ränta. Med Collector bank Easycard  kan du ta del av erbjudanden och rabatter samt samla bonus. Du får dessutom med en reseförsäkring som ger dig extra skydd när du reser. 

Easyliving och Easycard - Så skiljer de sig åt

Collectors kreditkort Easyliving och Easycard skiljer sig från varandra på flera sätt. Om vi ser till fasta kostnader som i vissa fall tillkommer i form av en årsavgift för att få ha ett kreditkort så har både Easyliving och Easycard en sådan avgift. Men här har Easyliving en lägre årsavgift än Easycard kreditkort. När vi jämför räntekostnader, alltså den ränta som du måste betala om du lånar pengar utöver den räntefria perioden som kreditkorten. Så har Easyliving en lägre räntekostnad än Easycard och är alltså även här billigare i pris. När det kommer till valutaväxlingsavgifter, vid köp i en annan valuta än din egen har Easyliving som är ett utpräglat resekort tagit bort valutapåslaget och det innebär att det alltså är helt kostnadsfritt att handla i annan valuta med det kortet. Easycard har ett valutapåslag på 2% vid köp i annan valuta och anses därför inte vara ett lika förmånlig kreditkort för resenären. Istället fokuserar kortet på att vara ett kreditkort som är mer allround och som är bra att använda i vardagen.

Reseförsäkring med Easyliving

resekort är ett kreditkort som ger dig tillträde till lounge när du reser

Ska du ut och resa är det bra att ha ett kreditkort med en förmånlig reseförsäkring,  collectors kreditkort Easyliving har en av de bästa reseförsäkringarna på marknaden. Easylivings reseförsäkring är bred och täcker in det mesta som du som resenär kan behöva under din resa. Kreditkortet kommer med en självriskeliminering på upp till 15 000 kronor vid bilhyra eller om du hyr vespa utomlands. 

Reseförsäkring med Easycard

Collector Easycard har en kompletterande reseförsäkring som liknar den försäkring som följer med kreditkortet collector Easylivning. Det är en bra försäkring som täcker in mycket av det som behövs under en resa och kan vara värd att komplettera med. Självriskelimineringen vid hyra av fordon utomlands tillkommer inte vid den kompletterande reseförsäkringen.

Cashback med Easyliving och Easycard

bonuskort är kreditkort med bonus och cashback

Collectors kreditkort Easyliving och Easycard har en form av cashback där du kan få tillbaka pengar när du handlar i utvalda butiker. För att kunna nyttja och få tillgång till dessa utvalda butiker och deras rabatter och erbjudanden laddar du ned appen Wrapp till din telefon. Det ger dig möjlighet att få tillbaka pengar när du handlar dessa produkter som sedan betalas in på ditt kort. 

Rabatter och erbjudanden med Easyliving och Easycard

När du handlar med ett Easyliving kreditkort eller ett Easycard  kan du få bonus och rabatter i utvalda butiker. Med hjälp av en app som du kan använda tillsammans med ditt kreditkort när du handlar kan du ta del av dessa rabatter och erbjudanden. Appen heter Wrapp och finns tillgänglig för android och ios. Du aktiverar det erbjudandet som du är intresserad av i appen och sedan köper du varan med ditt kreditkort. Den rabatt som du får betalas sedan automatisk tillbaka till ditt kreditkort, om du är bekant med Cashback sedan tidigare så kan man säga att det här fungerar på liknande sätt.

Smart app för Easyliving och Easycard

För att få tillgång till de rabatter och erbjudanden som erbjuds för dig som har ett kreditkort från Easyliving och Easycard måste du ansluta dig till deras att Wrapp. Genom att ladda ner appen till din mobil och sedan registrera ditt kreditkort får du tillgång till utvalda rabatter och erbjudanden som du kan ta del av. När du har appen och ditt kort är kopplat till den kan du välja att aktivera det erbjudandet som du vill ta del av i appen och därefter genomföra köpet. Rabatten dras inte av på priset direkt utan du får istället tillbaka rabatter i efterhand genom att den betalas in på ditt kort. Det funderar på samma sätt som dagens cashback gör. Wrapp anpassar erbjudanden efter dina tidigare inköp så att du kan få erbjudanden som är mer relevanta för dig och dina intressen. Det gör att du kan få ut med av de rabatter och erbjudanden som erbjuds och på så sätt spara pengar.

Försäkringar - Easyliving och Easycard

Att kreditkort kommer med försäkringar är en uppskattad förmån. Många användare som idag har ett kreditkort har i flera fall skaffat kortet för att få tillgång till just försäkringarna. Easyliving och Eascycard är kreditkort som erbjuder bra och täckande försäkringar som kan fungera som ett komplement till den vanliga hemförsäkringen.

Försäkringar med Easyliving

Easyliving är ett bra kort för dig som ska ut och resa då den har flera försäkringar som ger ett bra skydd för dig som resenär. Med ett kreditkort från Easyliving får du som användare i princip en heltäckande reseförsäkring om du betalar minst 50% eller av din resa med kortet. Försäkringen kan också fungera som ett bra komplement till din hemförsäkring eftersom det även ingår försäkringar som täcker vissa skador i hemmet under den tid som du är bortrest. När det kommer till Easycards försäkringar har även det här kortet en bra reseförsäkring med här ingår inte självriskskydd eller allmänna försäkringar som annars täckas om du har ett Easyliving kreditkort.

Reseförsäkring med Collector Easyliving

Easyliving Avbeställningsskydd
Med försäkringen som följer med Easyliving kreditkort får med avbeställningsskydd som gör att du kan få tillbaka pengar om du behöver avboka din resa för att du blivit sjuk, drabbas av olycksfall eller dödsfall. Avbeställningsskyddet ger dig ersättning för varje person vars biljetter du har betalat med ditt kreditkort. Du kan få 15000 kronor per person och upp till 45 000 kronor tillbaka med ditt avbeställningsskydd. 

Easyliving Resestartsskydd
Om du av någon anledning skulle blir försenad till ditt flyg eller inte komma med men får möjlighet att ansluta dig till ett annat flyg kan du få ersättning för det. Resestartsskyddet är aktivt och gäller både vid utresa och under hemresa. Försäkringen kan ge en ersättning om 700 kronor per person samt totalt 2800 kronor per kort vid utresa. För hemresa utgår samma belopp per person på 700 kronor men 2200 totalt per kort.                 

Easyliving har Bagageförseningsskydd
Vid försening av bagage vid resa ger kreditkortet dig möjlighet till ersättning. När ditt bagage har varit försenat minst 6 timmar utgår ersättning med 2000 kronor per person och med  en ersättningsbelopp på maximalt 6000 kort. Om bagaget är försenat 24 timmar höjs din rätt till ersättning till 5000 kronor per person och maxbelopp per kort blir då 10 000 kronor. Om det tillkommer merkostnader för dig kan du vid uppvisande av kvitto ha möjlighet att få ut ytterligare ersättning.   

Självriskskydd med Easyliving
Kreditkortet Easyliving kommer också med ett självriskskydd som inkluderar hemförsäkring  och bilförsäkring, den börjar gälla när din resa inleds till att du kommer hem. Tidsperioden som självriskskyddet är gällande är på upp till 60 dagar och försäkringen täcker upp till 10 000 kronor.

Allmänna försäkringar med Collector Easyliving

Evenemangsskydd med Easyliving 
Om du ska besöka ett evenemang men plötsligt blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall som gör att du inte kan delta som det var tänkt kan du ha rätt att få ersättning för avbeställningskostnader. Har betalat evenemanget med ditt kreditkort Easyliving kan du få ersättning på upp till 10 000 kronor per person och som mest upp till 30 000 kronor per kort.

Allriskförsäkring som skyddar hemelektronik
Med kreditkort Easyliving har du möjlighet att få ersättning om skada uppstår på hemelektronik och hushållsmaskiner i hemmet. Försäkringen gäller i två år från inköpsdatum på varor som har ett värde från 1000 kronor och uppåt. För att försäkringen ska vara giltig måste du ha betalat hela varans inköpsbeloppet med kreditkortet. Det belopp som gäller vid ersättning av skada har en ersättningsnivå på 20 000 kronor.  

Förlängd garanti med Easyliving 
Vid köp av vitvaror och hemelektronik får du om du betalar med ditt kreditkort Easyliving en garanti på varorna som motsvarar den garanti som tillverkaren vanligen lämnar på produkterna. Med Easyliving får du dessutom ytterligare ett försäkringsår där produkten som du köper är försäkrad, som högst kan  försäkringen gälla vid 3 år från produktens inköpsdatum. 

Försäkring för leveransen vid internetköp
Det är allt vanligare att handla på nätet och att få produkterna skickade direkt till sitt hem eller för uthämtning på närmaste postombud. När du beställer hem varor på nätet och betalar med Easyliving kreditkort blir det du köper automatiskt försäkrat om det har en kostnad på över 1000 kronor. Om din vara skulle bli skadad eller komma bort under leveransen kan du av uppvisande av kvitto ha möjlighet till ersättning. Maxbeloppet för den ersättning som du kan få är 20 000 kronor.

Kredit och ränta med Easyliving och Easycard

Kredit - Easyliving och Easycard

Både kreditkort Collector Easyliving och Collector Easycard är kort som har kredit. Easyliving erbjuder möjlighet till kredit på upp till 100 000 kronor och Easycard har en kreditgräns på 30 000 kronor. Den räntefria perioden, där du kan använda din kredit utan att betala någon ränta är på 56 dagar för båda korten. Med Easyliving och Easycard kan du även dela upp din betalning både under den räntefria perioden och efter den räntefria perioden är slut. Delar du upp din betalning utanför den räntefria perioden tillkommer räntekostnader på beloppet. 

kreditkort finns för olika tillfällen

Kredit för Easyliving och Easycard

Ränta - Easyliving och Easycard

Efter den räntefria perioden på 56 dagar tillkommer ränta på det fakturerade beloppet. Kreditkort Easyliving har en ränta som är på 13.95% av beloppet medans räntan för easycard är på 19%. För att få en komplett bild av den totala räntekostnaden bör du alltid se till den effektiva räntan, då den effektiva räntan innefattar alla ränteavgifter. Så när du jämför olika kort och deras räntor med varandra se till den effektiva räntan. I snitt har kreditkort en effektiv ränta på omkring 20% av lånebeloppet. När det kommer till den effektiva räntan har Easyliving 13.95% och Eascycard en effektiv ränta på 21.53%.

kreditkort och frågor och svar

Ränta för Easyliving och Easycard

56 räntefria dagar med Easyliving och Easycard

Med ett kreditkort från collector har du både med Easycard och Easyliving 56 räntefria dagar. De räntefria dagarna innebär att du inte behöver betala någon ränta under den här perioden på den summan som du har handlar för med ditt kreditkort. Man kan se det som att den räntefria perioden är som ett kostnadsfritt lån. Det är viktigt att du vet med dig att du har möjlighet att betala tillbaka din kredit när den räntefria perioden är över eftersom pålagd ränta innebära merkostnader för dig. Ett exempel på hur du kan nyttja de 56 räntefria dagarna är att du kan dela upp din betalning under den här tiden. Genom att delbetala din faktura under den räntefria perioden kan du alltså betala av din faktura utan att det kostar dig någonting.

Avgifter för Easyliving och Easycard

De flesta kreditkort har idag någon form av årsavgift för att få nyttja kortet och alla dess fördelar. Collector bank som ger ut kreditkortet Easyliving och kortet Easycard har i snitt en låg årsavgift på sina kort. Easyliving har en årsavgift på 195 kronor medans  Easycard avgift är på 295 kronor om året. Om man jämför de båda korten från Collector med varandra så har Easyliving fler fördelar och en lägre årsavgift än Eaycard. 

Andra avgifter som kan tillkomma utöver årsavgift och eventuella räntekostnader vid stående kredit utanför den räntefria perioden är avgifter som uttagsavgift och valutapåslag. Easycard har både valutapåslag och uttagsavgift medans Easyliving endast har en avgift vid uttag.   

Valutapåslag - Easyliving och Easycard

Valutapåslag är en avgift som läggs på när du som användare av ett kreditkort handlar något med ditt kort i en annan valuta än din egen. Kreditkort Easyliving är ett kort som inte har något valutapåslag och det innebär alltså att det inte kostar något extra att handla i en annan valuta. Det gör att kortet är mycket fördelaktigt att använda vid vistelser utomlands. Collector banks andra kreditkort Easycard har däremot ett valutapåslag på 2% av det du köper och är inte lika fördelaktigt att använda vid köp i annan valuta. 

Uttagsavgift - Easyliving och Easycard

Uttagsavgift är en avgift som tillkommer om du tar ut pengar i kontanter med ditt kort i en uttagsautomat. Collector bank har uttagsavgift på både Easyliving och Easycard. Den avgift som tillkommer när du tar ut kontanter med kreditkort Easyliving är en kostnad på 3% av det belopp du tar ut, som lägst är uttagsavgiften 45 kronor. Easycard har en något högre uttagsavgift på 4% och har som lägsta uttagsavgift 50 kronor. Att kreditkort har en uttagsavgift är vanligt förekommande och i snitt ligger den avgiften på omkring 3% vid uttag av kontanter. Easyliving är alltså inom ramen för vad det brukar kosta medans Easycard har en uttagsavgift som är högre än genomsnittet. 

Collector Bank

Collector är idag en svensk bank som erbjuder finansiella tjänster till privatpersoner och företag. Collector grundades under år 1999 och har sedan dess varit verksamma inom finanssektorn och kreditmarknaden. Under 2010 lanserade Collector kreditkorten Easyliving och Easycard.  Senare ansökte collector om att få starta upp en bankverksamhet och under 2015 fick Collector sin ansökan om att erhålla banklicens godkänd. 

Collectors grundare och styrelseordförande Lena Alper erhöll under 2015 plats fem på listan av de tjugo viktigaste affärskvinnorna i norra Europa. (Top 20 Women in Business in Northern Europe). Under hennes karriär har hon även utnämnts till årets Västsvenska Entreprenör 2009 och av veckans affärer att vara sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenör.

Mer om Collector Bank

De två kreditkorten Easyliving och easycard från collector är kort som erbjuder bra förmåner för dig som användare. Easyliving står ut lite extra då det är en av de mest prisvärda alternativen till resekort på marknaden. Kortet har låg årsavgift, tar inte ut något valutapåslag när du handlar i en annan valuta än dig egen och kortet kommer dessutom med  flertalet försäkringar som täcker in det mesta för dig som resenär. Det gör Easyliving till ett kraftfullt kort och en perfekt följeslagare på din resa. Easycard är mer inriktad på att användas i vardagen vid inköp av olika varor och produkter. Tack vare den räntefria perioden på 56 dagar kan kortet även fungera som en buffert och en extra säkerhet som du skulle behöva nyttja krediten som kortet erbjuder. Easycard har en reseförsäkring som du får med om du betalar din resa med ditt kreditkortet, men kortet har valutapåslag och uttagsavgift som gör att det inte är lika användarvänligt och förmånligt för den som reser. Välj ditt kreditkort utifrån dina egna behov och hur du tänker att du kommer att vilja använda det på.

Collector Easyliving

Collector Easycard

Kortens
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0