Kortens

Bonuskort

Jämför bonuskort och hitta det kort som passar dig bäst.
Med ett bonuskort kan du ta del av bonusar, rabatter
och andra förmåner.

Bonuskort - Allt om kreditkort med bonus

Bonuskort är ett kreditkort som även kallas för Shoppingkort eller Rabattkort.  Med ett bonuskort kan du samla bonus eller poäng när du handlar med kortet i butik och på nätet. Den bonus som du samlar kan betalas ut i pengar, så kallad cashback vid månadens slut. Du kan även byta dina poäng mot andra produkter eller värdecheckar. Jämför olika bonuskort med varandra för att hitta ett kreditkort som passar dig.

5/5

Komplett Bank Mastercard

Ränta
21,40 %

Effektiv ränta
23,63 %

Räntefria dagar
Upp till 50 dagar

Årsavgift
0kr

Högsta kredit
50 000 kr

Korttyp
Mastercard

Vad är fördelarna med bonuskort?

Bonuskort är ett kreditkort som kan ge dig bonus på dina inköp av allt från dagligvaror till produkter som kläder, köksutrustning osv. Om du tycker om att shoppa kan det vara extra smart att ha ett kreditkort eftersom du kan få bonus när du gör olika typer av inköp som du sedan kan använda i andra sammanhang. Med kreditkortet kommer också möjligheten till utvalda rabatter och erbjudanden. 

 

Bonuskort med bonus, rabatter och cashback

Vad du kan göra med den bonus som du samlar in samtidigt som du handlar med ditt kreditkort varierar mellan olika kreditkortsutgivare. Med en del kreditkort kan du använda dina ihopsamlade bonuspoäng i en speciell webbshop och välja ut olika produkter mot dina bonuspoäng. Du kan även få cashback på den bonus som du samlar. Att få cashback innebär att bonusen omvandlas till pengar som betalas tillbaka till ditt bonuskort i slutet av varje månad.

Bonuskort med bonuskalender

Vissa kreditkort ger dig tillgång till en speciell bonus kalender som även kallas rabatt kalender. Det är en kalender där du som kreditkortskund får ta del av olika erbjudanden månad för månad. Under en månad kan du exempelvis få bra rabatt om du bokar flygbiljetter, och nästa månad  kan du få förmånlig rabatt på kläder. Vad för typ av bonusprogram eller kalendrar som du kan ta del av skiljer sig mellan olika kreditkort, och även hur du kan använda din bonus. Det brukar ofta finnas bra information om hur bonus och rabatter fungerar för respektive kreditkort i villkoren. Jämför olika kreditkort och deras rabatter  med varandra för att hitta ett kort som du tror på och som känns bra för dig

Vilket bonuskort är bäst för shopping och bonus?

Bonuskort är ett kreditkort som i många fall även benämns som shoppingkort. Ett bonuskort är förmånligt att ha för dig som gör inköp i vardagen och på din fritid eftersom du kan få bra erbjudanden och även samla bonus med ditt kort. Det är ett fåtal kort som marknadsför sig som och utger sig för att vara rena bonuskort, men under den här kategorin har vi samlat kreditkort som har den bästa bonusen vid shopping och som ger bäst erbjudanden.  Det finns flera olika Kreditkort med bonus att välja mellan, jämför de korten som du tycker verkar intressanta för att hitta det  bästa kreditkortet för just dig.

Så väljer du rätt bonuskort för dig

bonuskort är kreditkort för shopping och bonus

Det finns många kreditkort med bonus som är mer eller mindre generella, specifika  och breda. De bonuskort som är breda ger ofta bonus på de mesta när du använder ditt kreditkort. Andra bonuskort är mer kopplade till en bransch som exempelvis matvarubutiker, flygbolag eller drivmedelkedjor och kortet ger i första hand fördelar när du använder det i det specifika sammanhanget. När du står inför att välja ut ett bonuskort är det bra att fundera på vart du vill använda ditt kreditkort. Utgå från dig själv och dina rörelsemönster i din vardag. Några tips på vägen att tänka över: 

  • Om du är en person som tycker om att resa och gärna gör det med jämna mellanrum är det bra med ett bonuskort som har reseförsäkring, ingen eller låg valutaväxlingsavgift och uttagsavgift.
  • Är shopping något som du gillar och du vanligtvis handlar i olika butiker bör du välja ett kreditkort som inte är kopplat till någon specifik butikskedja. Utan istället välja ett kreditkort som ger en bra bonus vart du än handlar.  
  • Handlar du vanligtvis i samma butikskedja, drivmedskedja eller flygbolag bör du välja kreditkort utefter vart du ofta handlar. Det ger ofta bra bonus och du kan även ta del av deras erbjudanden. 

Kreditkort med bonus och rabatter

Kreditkort med bonus och rabatter kan ge tillbaka många bra saker till dig som användare. Det kan bidra till att du får mer för pengarna du handlar med eftersom du kan använda dina samlade bonuspoäng för att köpa andra produkter, upplevelser eller tjänster.Det finns olika typer av kreditkort som alla har sina olika bonusar, rabatter och förmåner, det viktigaste är att du hittar ett kort som du känner fungerar för dig. Om du exempelvis tycker om att få månatliga erbjudanden bör du fokusera på att utforska kreditkort som har rabatt kalender. Om du föredrar att samla bonus och kunna byta dina bonusen mot produkter bör du fokusera på kort som har den typen av bonusupplägg och som gör det möjligt för dig att handla i speciella webbutiker.

bonuskort är kreditkort med bonus och rabatter

Bonuskort och ränta

Kreditkort har en räntefri period där du som kund kan handla med kortet kostnadsfritt utan att behöva betala något. Det fungerar alltså som ett räntefritt lån under en begränsad tidsperiod. Hur långt den räntefria perioden sträcker sig beror helt på kreditkortet, men det är vanligt att den räntefria perioden för kreditkort varierar mellan 45 till 60 dagar. Det vanligaste är att du i slutet av varje månad får en faktura som innehåller de transaktioner, alltså köp som du har gjort med ditt kreditkort under månaden. Du har sedan en marginal på flertalet dagar då du kan betala in din faktura. Efter att den räntefria perioden är slut tillkommer en kostnad om du inte har betalt fakturan för ditt kreditkort. Kostnaden för räntan efter att den räntefria perioden har löpt ut varierar också mellan olika kreditkort, det bästa är att läsa på om kortets villkor för att ta reda på vad just det kortet du har eller är intresserad av har för ränta. Det bästa är att attlid se till att betala in din faktura i tid så att du inte behöver betala ränta.

Så väljer du kreditkort med bonus

Kreditkort med bonus som både kallas bonuskort eller shoppingkort är ett förmånligt kort som du kan använda när du handlar. Med ett kreditkort med bonus kan du samla både poäng och få bra erbjudanden. Många kreditkort har bonusprogram där du kan samla poäng som du sedan kan använda vid olika tillfällen som att exempelvis köpa produkter i utvalda webbutiker. Det finns både kreditkort med bonus som är mer generella, där du får bonus på vad eller vart du än handlar och det finns kreditkort som är mer kopplade till kreditgivarens tjänster och produkter.

Jämför olika bonuskort  med varandra

När du står inför att välja ett kreditkort med bonus ska du tänka över hur du vill använda ditt kort, om du vill ha ett kreditkort med bonus som ger generell bonus eller ett kort som är kopplat till specifika kedjor och kortutgivarens tjänster. Fundera också kring hur du vill kunna använda den bonus som du samlar ihop, med endel kreditkort med bonus kan du köpa saker i webbutiker eller speciella bonus shoppar, med andra kort kan du byta din bonus mot tjänster och upplevelser. Vissa kreditkort har rabatt kalender där du varje månad kan få bra erbjudanden som du kan ta del av. 

Skillnader mellan bonuskort

Förutom bonus och erbjudanden kan bonuskorten ha olika längd på deras räntefria period, och även räntekostnaden om ränta utgår kan variera. Något som också kan variera mellan olika kreditkort med bonus är de försäkringar som du får med kortet. För att hitta det bästa bonuskortet för dig ska du fundera över vad du prioriterar och vill ha ut av ditt kreditkort samt hur du kommer att vilja använda ditt kreditkort i vardagen. Jämför sedan försäkringar, ränteperiod och ränta med de olika korten för att hitta ett kort som du tycker känns bra.

 

Kortens
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0