Kortens

Bensinkort

Jämför bensinkort för att hitta det kort som passar.
Få del av bonusar, rabatter och andra förmåner
som finns med bensinkortet.

Bensinkort - Allt om kreditkort för bensin

Bensinkort är ett fördelaktigt kreditkort för dig som har bil eller annat fordon. Eftersom att du med ett bensinkort ofta får rabatt på drivmedel och tanka billigare. Du kan exempelvis ta del av extrapriser, erbjudanden och rabatter när du handlar andra saker med bensinkortet. Du kan dessutom samla bonus och få tillbaka pengar eller värdecheckar. Med kreditkortet följer det även med försäkringar som är anpassade och extra bra om du äger bil eller annat fordon. 

4/5

OKQ8 Kreditkort

Effektiv Ränta
17,52 %

Ränta
14,95 %

Räntefria Dagar
45

Årsavgift
0 kr

Max Kredit
100.000 kr

Korttyp
Visa

Varför ha ett bensinkort?

Bensinkort är ett fördelaktigt kreditkort för dig som har bil eller annat fordon. Med ett bensinkort kan du få rabatt på drivmedel och tanka billigare. Du kan även ta del av extrapriser, erbjudanden och rabatter när du handlar andra saker med bensinkortet. Du kan dessutom samla bonus och få tillbaka pengar eller värdecheckar.  Med kreditkortet följer det även med försäkringar som är anpassade och extra bra om du äger bil eller annat fordon. 

 

I princip alla drivmedelskedjor har idag sitt egna kreditkort som de erbjuder till de som väljer att tanka hos dem. Om du har ett fordon och ofta tankar på samma kedja kan ett kreditkort från den aktören vara något för dig. Med ett bensinkort kan du få förmåner i form av bonusar, rabatter och även försäkringar som kan vara kompletterande till din vanliga hemförsäkring. Att ett bensinkort ger rabatt kan bland annat innebära att du får billigare drivmedel när du handlar med ditt kreditkort på någon av de mackar som ägs utav kortutgivaren.

 

 I och med rabatter på drivmedel kan det i många fall bli mer lönsamt att tanka på en kedja istället för att leta efter det billigaste drivmedelspriset. Förutom bättre priser på drivmedel kan du ta del av rabatter och erbjudanden på mat och andra produkter på bensinstationen. Det finns flera skillnader mellan de olika bensinkorten, exempelvis har en del av kreditkorten en högre årsavgift än andra kort. Medans andra kreditkort för drivmedel har inte någon avgift alls. Omfattningen av och saker som täcks av den försäkring som ofta tillkommer kan också skilja sig åt mellan olika drivmedelskort. 

Vilket kreditkort är bäst för drivmedel?

När du står inför att välja ett kreditkort för drivmedel finns det flera saker som är bra om fundera kring. Börja med att tänka igenom vad du vill ha ut av ett kreditkort. Om du sedan tidigare har en favorit kedja där du brukar tanka drivmedel kan det vara en god ide att börja där. Undersök sedan vad de har för typ av kreditkort och vad de erbjuder för förmåner. På samma sätt kan även vara bra att jämföra kreditkortet från flera olika utgivare. Framförallt för att se om det finns något tankkort som har bättre villkor och som kan passa dig ännu bättre. 

Förmåner beroende på bensinkort

Förmåner för de olika bensinkorten kan variera. Av den anledningen är det alltid bra att jämföra vad de olika kreditkorten erbjuder. Jämför exempelvis vad kreditkorten har för bonusar och rabatter samt vad de har för försäkringar. Du kan även se över om korten har årsavgift och hur lång räntefri period de olika bensinkorten har. Kreditkort är individuellt och vilket kreditkort som är bäst beror mycket på vad du tycker är viktigt och prioriterar. Ett kreditkort som är det bästa kreditkortet för något annan behöver alltså inte vara det bästa kreditkortet för dig. För att du ska får ut så mycket som möjligt av ditt kreditkort är det sammanfattningsvis bäst att utgå från dig själv och dina användarbehov.

Bensinkort med Bonus

bensinkort är kreditkort med bonus och rabatter

Det finns bensinkort med bonus som har olika typer av bonusupplägg. Där du som användare har möjlighet att samla bonuspoäng när du exempelvis köper drivmedel eller andra saker med kortet. Bonusen kan variera mellan olika kreditkort. En del bensinkort ger enbart bonus när du handlar drivmedel hos kortutgivarens bensinkedjor. Medans andra kreditkort kan ge dig bonus både när du gör inköp av drivmedel för ditt fordon eller köper andra produkter som mat. 

Så kan du använda kreditkort bonus

Hur du kan nyttja den bonus som du samlat ihop varierar mellan olika tankkort. Med vissa kort kan du få din bonus i rena pengar som betalas ut till ditt konto. Andra kreditkort med bonus ger dig istället värdecheckar som du kan använda på bensinkedjan eller i andra utvalda sammanhang. Vill du ha ett kreditkort som inte är bunden till någon specifik drivmedelskedja finns det kreditkort som ger bonus på vilken mack du än väljer att köp drivmedel på. 

Bensinkort med rabatt på drivmedel

I princip ger alla tankkort eller bensinkort som de också kallas rabatt på drivmedel. När du tankar bensin, diesel, E85 eller andra typer av drivmedel för ditt fordon kan du alltså slippa betala fullpris när du använder ditt tankkort. Hur mycket rabatt på drivmedel som du kan få varierar utifrån vilket kreditkort som du har. En annan sak som också påverkar den rabatt som du kan få när du tankar beror på om du köper drivmedel på en bemannad eller obemannad kedja. 

Tanka till bra pris med bensinkort

Med vissa kreditkort får du mer rabatt på drivmedel om du tankar på bensinstationer som är bemannade. Det har i många fall att göra med att drivmedel generellt kostar mer på bemannade bensinstationer. Samt att kortutgivaren vill att du som kund ska få förmånen att tanka till ett bra pris även där. Förutom bättre pris på drivmedel kan du med ett kreditkort även ta del av erbjudanden. Du kan dessutom få rabatt när du handlar mat eller saker i bensinmackens butik.

bensinkort är kreditkort där du kan tanka bensin med rabatt

Bensinkort som extra försäkring

bensinkort är kreditkort med bilförsäkring

De allra flesta kreditkort för drivmedel, så kallade tankkort eller beniskort har någon form av försäkring. En försäkring som exempelvis kan skydda dig mot oförutsägbara händelser som kan uppstå. Försäkringen skyddar och gäller främst för de tjänster eller produkter som du köpt med ditt kreditkort. 

Bensinkort som försäkrar din resa

Om du exempelvis bokar en flygresa med ditt kreditkort blir du och din resa automatisk försäkrad. Det kan innebära att du bland annat kan få ersättning för försenat eller borttappat bagage. Eller ha möjlighet att få pengarna tillbaka om du skulle bli sjuk straxt inpå avresa och så vidare. 

Försäkring vid hyrbil med bensinkort

Om du hyr en bil och genomför köpet med ditt kreditkort kan du även här få nytta av försäkringen. Om du skulle råka ut för en olyckshändelse med bilen, är det vanligt att du har möjlighet att få självrisken för hyrbilen betald. 

Bensinkort med försäkring vid tankning av drivmedel

En del bensinkort har ytterligare en försäkring, och som kan skydda din egen bil. Den ger trygghet om du skulle råka tanka bilen med fel drivmedel. För att se exakt vad som ingår i försäkringen på just det bensinkort som du har, eller är intresserad av att skaffa ska du läsa på om kortets försäkringsvillkor. De försäkringar som tillkommer med kreditkortet för drivmedel är ofta bra försäkringar. Som dessutom kan fungera som ett komplement till din vanliga hemförsäkring.

Anpassade erbjudanden med bensinkort

Förutom att ditt kreditkort för drivmedel kan ge dig bonusar, rabatter och bra försäkringar. Kan du även få ta del av erbjudanden. Vad för typ av erbjudanden du kan få varierar över tid och beroende även på säsong på året. Du kan exempelvis få erbjudanden som kaffe på köpet när du handlar något på bensinmacken. Eller få speciella sommarerbjudanden. Ytterligare erbjudanden kan också innefatta bra deal på biltvättar eller liknande.

bensinkort är kreditkort för bensin och drivmedel

Bensinkort och ränta

I princip alla tankkort erbjuder en räntefri period. Det gör det möjlig att handla på kredit utan att det kostar dig något extra under den utsatta perioden. Hur länge den räntefria perioden varar varierar mellan de olika kreditkorten för drivmedel. Det är vanligt att kortet är räntefritt i mellan 45 till 60 dagar innan du måste börja betala ränta. De flesta tankkort har en ränta som ligger på ungefär 20%. Det innebär att det snabbt kan bli dyrt om du inte betalar din kreditkortsfaktura i tid. Se därför alltid till att betala fakturan i tid för att slippa tråkiga tilläggskostnader. Det är inte en bra ide att använda tankkortet som ett lån över en längre tid. Då är det bättre att du tar ett lån hos en långivare istället. 

Få ut mer av ditt bensinkort

Tankkort ges ut av företag som säljer drivmedel till oss konsumenter och i princip alla kedjor har sitt eget kort. De flesta kreditkort påminner mycket om varandra och kan ibland vara väldigt lika. Men det kan även vara mycket som skiljer dem åt. Det kan vara saker som om Kreditkorten har årsavgift eller inte. Vilka och hur omfattande försäkringarna är samt hur bonus, rabatter och erbjudanden är. 

Välj bensinkort efter kedja

Hur olika bensinkort än skiljer sig åt är det alltid förmånligt att ha ett kreditkort. Speciellt för dig som tankar ditt fordon med jämna mellanrum. Eftersom att du i det långa loppet alltid kommer att tjäna på det. Jämför olika kreditkort med varandra för att hitta ett tankkort som passar dig. Föredrar du att tanka på en specifik mack kan det vara smart att skaffa kreditkort hos den kedjan. Då drivmedelskorten främst ger förmåner när det används på den kedjan som gett ut kreditkortet.

bensinkort är kreditkort för bilen

Så väljer du bensinkort

Den här typer av kreditkort som har specialiserat sig på användare som har fordon har många namn. Därför kallas de här korten ofta både för tankkort, bensinkort eller drivmedelskort. Att ha ett tankkort kan ge dig som användare förmåner. Dessa förmåner kan i det långa loppet spara dig pengar när det kommer till kostnader som drivmedel.

Jämför olika bensinkort 

Det finns många saker att överväga när du står inför att välja ett kreditkort för bil. Ett kreditkort för bilen kallas ofta tankkort eller bensinkort. Jämför vad de olika bensinkedjorna erbjuder för kreditkort. Ta reda på hur deras villkor och förmåner är jämfört med andra aktörer inom tankkorts segmentet. Kan du tänka dig att betala en årsavgift för att exempelvis få en mer omfattande försäkring? Eller vill du hellre utesluta fasta kostnader och ha ett kreditkort som är gratis? Undersök även vad  försäkringarna täcker upp för och hur lång räntefri period kreditkortet har. 

Vad vill du ska ingå i ditt bensinkort? 

Är bonus viktigt och i så fall hur vill du kunna nyttja din ihopsamlade bensinkorts bonus? Vill du få din bonus utbetalda som pengar direkt på ditt bensinkort. Eller föredrar du bonuscheckar som du kan byta mot saker. Försök få en uppfattning om vad de olika kedjorna har för priser på drivmedel. Se efter om kedjorna ligger högt eller lågt i jämförelse med varandra. Utvärdera sedan vad kreditkortet skulle ge dig för rabatt på drivmedel. Om den dyraste macken har en rabatt på bensin som väger upp att de är dyrare. Då kommer du ändå att tanka till samma pris som hos en konkurrent. Eller finns det kedjor som är ännu billigare. Kom ihåg att billigaste inte alltid behöver betyda att det är bäst. Sammanfattningsvis, ställ dig själv fråga vad du tycker är viktigast och vad du vill få ut av ditt kreditkort för drivmedel.

Kortens
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0